Mensen in de rij voor de winkel social distance corona Hoe zit dit ook alweer? De winkeliers mogen vanaf 16 maart 2021 maximaal 1 klant per 25 m² ontvangen, nog steeds alleen op afspraak. Hiervoor geldt dan wel een maximum aantal klanten van vijftig tegelijk per winkel. De detaillisten met een winkel vloeroppervlak van 50 vierkante meter en kleiner mogen nog steeds maximaal 2 klanten ontvangen per verdieping.

Te grove norm

Hiermee hoopt minister-president Mark Rutte met een subtiele aanpassing op de huidige maatregelen iets meer mogelijkheden te bieden aan de winkeliers. Twee klanten per verdieping bleek een ‘te grove norm’, welke niet passend was voor de grote winkelbedrijven. De andere voorwaarden zoals het minimaal vier uur van tevoren inplannen van de afspraken en een tijdslot van minimaal tien minuten, blijven van toepassing. In de eerste week van april, rond Pasen, wordt wederom gekeken naar de huidige situatie rondom Covid-19 en of er versoepelingen mogelijk zijn in de detailhandel.

De premier liet weten dat de economische steunpakketten ook opnieuw worden beoordeeld om te kijken waar en of er meer langduriger steun geboden kan worden.

“De retail weer veilig heropenen is de enige echte oplossing voor het omzetprobleem”.

De brancheorganisatie INretail laat in een persbericht weten dat dit ‘goed nieuws’ is. “Dit was hard nodig, omdat de regel van twee klanten per verdieping niet goed werkt voor winkels”. De aanpassing is echter nog steeds een tussenstap, aldus de brancheorganisatie. “De retail weer veilig heropenen is de enige echte oplossing voor het omzetprobleem”.

Wij staan voor u klaar!

Tot het zo ver is, en daarna, levert de Winkelhuurcommissie graag een bijdrage en bemiddelt ook in de huidige periode voor winkeliers ten behoeve van maatwerk afspraken. De huurder en verhuurder zijn hier beide bij gebaat voor een toekomst bestendig rendement en huurrelatie!

Weten of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten, wij zijn er voor u, vrijblijvend.