lege winkelschappen covid-19 corona winkelhuurcommissie huurprijsverlaging

lege winkel schappen covid 19

De premier heeft wederom het boetekleed moeten aantrekken voor de vroegtijdige melding over de versoepelingen van de maatregelen voor de winkels en horeca. Eerdere berichtgeving in de media gaf namelijk de suggestie dat de winkels en terrassen vanaf 21 april 2021 weer onder voorwaarden open gesteld konden worden. Dat bleek helaas niet het geval. De minister president benadrukte meermaals dat ze de optie als “mogelijk” houden wanneer de cijfers dalen.

Als peildatum hanteren ze nu als mogelijke datum 28 april. Hoewel in media ook naar voren kwam dat het een gerucht was, zal het voor veel detaillisten en horeca zaken als teleurstelling ontvangen zijn.

De enige afgekondigde versoepeling is dat de BSO (buitenschoolse opvang) weer opgesteld wordt voor de basisscholieren per 19 april. Dat zal voor de ouders toch als prettig ervaren worden, daar tot op heden alleen een noodopvang beschikbaar was.

Het is niet veel maar zal toch meetellen voor de ondernemers met basis schoolgaande kinderen. Ze krijgen hierdoor weer iets meer ruimte om te kunnen focussen op de business.

Een onderdeel van deze focus kan zijn dat je nog eens de huidige huurvoorwaarden van je winkel onder loep neemt. Wij kunnen dit ook voor je doen middels onze kosteloze en vrijblijvende quickscan. Wij helpen graag!

 

Hopelijk tot snel en blijf gezond!

 

Lees hier meer over de maatregelen https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels