lege winkelschappen covid-19 corona winkelhuurcommissie huurprijsverlaging

lege winkel schappen covid 19

De kogel is door de winkel …: vanaf 00:00 uur op 15 december tot en met19 januari 2021 zullen alle niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten, aldus Mark Rutte. Wederom een enorme aderlating voor onder andere de retail-, horecasector, in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Retail is en blijft hot
Dat winkels nog steeds een levendige rol spelen in het leven van de consumens blijkt wel uit de enorme – direct na de eerste geruchten over sluiting ontstane – drukte in winkelgebieden. Burgemeesters van grote steden doen einde middag een oproep om drukke winkelgebieden te mijden, terwijl de winkels zelf aankondigen tot laat open te blijven voor versnelde kerstinkopen. Onverstandig, maar ook een zaak van redden wat er te redden valt…

Samen voor lange termijn perspectief
Zeker is dat deze lockdown zal leiden tot nog grotere problemen in de retailsector. Er komen weliswaar nieuwe steunpakketten, maar al eerder bleken die de pijn slechts deels te verzachten. Wij zien huurders en verhuurders op korte termijn weer om tafel gaan om de mogelijkheden tot (tijdelijke) huurkortingen of uitstel van betaling te bespreken. Bij die gesprekken is het van belang om samen – verhuurders en huurders – naar de langere termijn te blijven kijken. Hoe moeilijk dat ook is met de paniek van de korte termijn. Maar alleen samen overleven we de crisis, alleen samen hebben we een gezond toekomstperspectief.

Na Corona
Ook na Corona is het van belang dat iedere ondernemer weer z’n rendement kan maken. Daarvoor zijn langdurige relaties met klanten, leveranciers en verhuurders van groot belang, nu en straks.

De Winkelhuurcommissie levert graag een bijdrage en bemiddelt ook in deze dagen voor diverse detaillisten ten behoeve van maatwerkafspraken. De eerste resultaten zijn reeds geboekt in de vorm van aanpassingen van huur en (tijdelijke) huurvoorwaarden.

Weten of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten, wij zijn er voor u, vrijblijvend.

We wensen u veel sterkte en vertrouwen. Blijf gezond, en rustig!